طريقة عمل الفراخ المشوية على الفحم
افضل شىء للفراخ المشويه خصوصا على الفحم انها تكون صغيره عشان تستوى بسرعه والحراره تصل للعمق بسهوله وتستوى كويس انا ليه طرقتين فى تتبيله الفراخ المشويه على الفحم وكل طريقه ليها طعم مختلف تماما عن الاخرىالطريقه الاولى مبسطه جدا هى انك تتبلى الفراخ بثوم مفروم وخل العنب وأورجانو وملح وفلفل وعصير ليمون وتنقع الفراخ قبلها بليله وتشوى ثانى يوم ودى طريقه بسيطه جدا وطعم الفراخ مزز فيها اما طريقه الاخرى هى موضعنا لليوم اول شى هو ده حجم الفراخ اللى بستعمله للشوى خصوصا على الفحم
حجم كل فرخه 500 جرام او 600 مش اكتر من كدهاول خطوه بفتح الفراخ من الظهر وبالشاكوش اضرب بخفه على الصدر عشان يتبطط وبخفه عشان لحم الصدر ما يتفتت وكمان نضرب عضم الجناحات ليتكسر ويقل ارتفاعهوارش ملح ولمون واتركهم نص ساعه
بعد النص ساعه طبعا بغسلها كويس جدا جدا عده مرات
وده شكلها جاهز تستقبل التتبيله
التتبيله بقىزى ماهو موضح فى الصوره
وعادتا لكل فرخه صغيره بالحجم ده معلقه صغيره ممسوحه ملحلون الزعفران هو مجرد لتلوين الفراخ انا بحبها متلونه باللون دهخلطت كل البهارات مع بعضها وضفت نص كوب كاتشب
بعدها فرمت عدد 3 بصلات وراس ثوم كامله وضفت عليهم ربع كوب خل وعصر لمونه فى الكبه وفرمتهم فرم ناعم جدا جدا وضفتهم على البهاراتوده شكل التتبيله بعد ماجهزت
وبعدها تبلت الفراخ كويس فى التتبيله وغمرتها بيها وفى ثنايا الجدل واللحم والفتحات اللى عملتها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق