طريقة عمل الفراخ المشوية على الفحم
افضل شىء للفراخ المشويه خصوصا على الفحم انها تكون صغيره عشان تستوى بسرعه والحراره تصل للعمق بسهوله وتستوى كويس انا ليه طرقتين فى تتبيله الفراخ المشويه على الفحم وكل طريقه ليها طعم مختلف تماما عن الاخرىالطريقه الاولى مبسطه جدا هى انك تتبلى الفراخ بثوم مفروم وخل العنب وأورجانو وملح وفلفل وعصير ليمون وتنقع الفراخ قبلها بليله وتشوى ثانى يوم ودى طريقه بسيطه جدا وطعم الفراخ مزز فيها اما طريقه الاخرى هى موضعنا لليوم اول شى هو ده حجم الفراخ اللى بستعمله للشوى خصوصا على الفحم
حجم كل فرخه 500 جرام او 600 مش اكتر من كدهاول خطوه بفتح الفراخ من الظهر وبالشاكوش اضرب بخفه على الصدر عشان يتبطط وبخفه عشان لحم الصدر ما يتفتت وكمان نضرب عضم الجناحات ليتكسر ويقل ارتفاعهوارش ملح ولمون واتركهم نص ساعه
كده الفرخه مفتوحه من الظهر زى الكتاب ممكن تتشوى بالشكل ده لكن انا على اخر لحظه قطعتها من النصف لتصبح نصف فرخه بتكون اسهل فى الشوى فى تحركها
بعد النص ساعه طبعا بغسلها كويس جدا جدا عده مرات
وده شكلها جاهز تستقبل التتبيله
التتبيله بقىزى ماهو موضح فى الصورهوالكميه دى لعدد 6 فرخات ماشاء الله
وعادتا لكل فرخه صغيره بالحجم ده معلقه صغيره ممسوحه ملحلون الزعفران هو مجرد لتلوين الفراخ انا بحبها متلونه باللون دهخلطت كل البهارات مع بعضها وضفت نص كوب كاتشب
بعدها فرمت عدد 3 بصلات وراس ثوم كامله وضفت عليهم ربع كوب خل وعصر لمونه فى الكبه وفرمتهم فرم ناعم جدا جدا وضفتهم على البهاراتوده شكل التتبيله بعد ماجهزتوالفراخ من الداخل بسكينه صغيره عملت فيها فتحات بس بدون مايوصل للجلد عشان احتفظ بالجلد سليم
وبعدها تبلت الفراخ كويس فى التتبيله وغمرتها بيها وفى ثنايا الجدل واللحم والفتحات اللى عملتها
وتركتها فى التلاجه قبلها بليلهووقت الشوى نزيل عنها التتبيله قبل وضعها على الشوايه
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق