الخميس، 26 أبريل 2012

حواوشي اسكندراني

طريقة الحواوشى الاسكندرانى

المقادير (للعيش):
1 ك دقيق ( بعمل 5 ارغفة بغطيانهم )
1 ك لبن
قطعة خمييرة بيرة كبيرة (حلو ةالقافية دية)
معلقتين باكينج بودر
معلقتين كبار نشا
معلقة صغيرة ملح
المقادير (اللحمه):
ثلاثة اربع ك لحم مفروم
3 بصلات مفرومة جيدا
حزمة بقدونس
ملح - فلفل- بهارات لحمة
قطع لية (لية الخروف)

طريقة عمل الحواوشي الاسكندراني

اعجن العيش بالطريقة العادية و اتركها ترتاح فترة بسيطة مش تخمر و بعدين اقطعها و اغطيها و اتركها تتخمر 
و اجهز اللحمة بوضعها فى اناء و عليها البصل المفروم و الملح و الفلفل و التوابل و البقدونس و اعجنها كويس
و اقطعها كور مع قطع الليه .
و بعد ما العجينة خمرت ارش دقيق على الرخامة و افرد الرغيف بسمك رفيع و افرد فوقة اللحمة و افرد رغيف اخر و اغطى بية اللى انا حشيتة واخرم وشة بالشوكة عشان اللحمة تستوى و اخلص الكمية و ادخلهم فرن حار 
و يفضل انى ادهن الوش يشوية زبادى او قشطة او زيت و بألف هنا و شفا

 

موضوع .كوم http://mawdoo3.com/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%81%D8%AD%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A9

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق