طريقة عمل الفراخ المقرمشه
دجاجه مقسمه من 8 الي 12 قطعه-نصف كوب ماء بصل- 2 فص ثوم- 2 م سماق- 2 م ك***ه ناشفه-2 م بهارات- 2 م خل- 2 ملعقه ليمون- -كوب دقيق- كوب دقيق ذره صفراء
الطريقه الفراخ المقرمشة
اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج
ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه
جربي
موضوع .كوم http://mawdoo3.com/%D8%A7%D9%84%D8%B5%D9%81%D8%AD%D8%A9_%D8%A7%D9%84%D8%B1%D8%A6%D9%8A%D8%B3%D9%8A%D8%A9الطريقه الفراخ المقرمشة
اتقطع الدجاجه الي 12 قطعه ونغرز فيها الشوكه عده مرات او طرف السكين في عده مناطق حتي نساعد علي دخول التتبيله وتشبعها بيها
ثم توضع عليها التتبيله وهي عباره عن(ماء البصل والتوم والسماق والك***ه والبهارات والخل والليمون)وتترك في التتبيله لمده 12 ساعه
توضع قطع الدجاج في الدقيق ثم في عصير التتبيله ثم في الدقيق الاصفر
في زيت غزير ساخن اضع الدجاج ثم اخفض درجه الحراره واترك لمده ربع ساعه حتي تمام النضج
ملخوظه: هذه الطريقه غير صحيه لانها لا تتناسب مع مجريات الامور حاليا فيوجود انفلونزا الطيور وكنت شفت طريقه تانيه للفراخ المقرمشه علي النيل والاسره للشيف الشربيني كان سلق الفراخ نصف سلقه الاول وانا جربت الطريقتين بتاعه الشيف يسري وبتاعه الشيف الشربيني والاولي طلع فيها دم رغم انها كانت متقطعه صغير وفضلت كتير علي النار
وكمان التتبيله الي تتبل فيها الفراخ لازم تترمي بعد التتبيل ولا تستخدم مره اخري وده كمان الي قاله الشيف اسامه
جربي
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق